Wat we doen

Mr. Writer levert content en advies om klanten effectiever te laten communiceren met al hun doelgroepen, onder wie werknemers, investeerders, business partners en klanten. We zijn als voormalige journalisten en hoofdredacteuren getraind in het vinden van aansprekende verhalen binnen organisaties en weten hoe je die verhalen moet vertellen. Dankzij onze uitgebreide flexibele schil en ervaring in het managen van creatieve teams, kunnen we klanten zowel tekst, beeld als strategie leveren. Een greep uit wat wij maken en doen:

Reporting

We maken geïntegreerde (Engelstalige) jaarverslagen, zowel voor grote corporates als voor kleinere organisaties. We zijn vertrouwd met alles wat daarbij komt kijken, van de GRI Standards, tot de Core & More-aanpak, strategierapportages, materialiteitsmatrices en waardecreatiemodellen. Daarbij werken we samen met de beste bureaus op het gebied van duurzaamheidsreporting, digitalisering en (interactieve) vormgeving. We zijn niet bang om te breken met ingesleten rapportagetradities. We stellen niet de organisatie, maar haar doelgroep centraal in de verslaglegging.

Magazines

We ontwikkelen, verbeteren en restylen (digitale) magazines. En als ze eenmaal staan, produceren we ze. Strategisch meedenken gaat vloeiend over in een hands-on aanpak.

Campagnes

We denken mee over (interne) campagnes en leveren de benodigde content, zoals nieuwsbrieven, boeken, white papers en brochures. Dankzij onze flexibele schil leveren we niet alleen tekst en advies, maar ook film(scripting), animatie, webdesign, fotografie en infographics.

Editorial

In onze achtergrondartikelen, interviews, persberichten, webartikelen, eindredactie en correctie zien klanten onze journalistieke wortels het beste terug. We zorgen voor toegankelijke, compacte en informerende teksten.

Interim

We leveren interim-hoofdredacteuren die gewend zijn kleine en grote redactionele teams aan te sturen, interim contentmanagers die zich snel de taal van een redactie eigen kunnen maken, ad hoc-copywriters en communicatieadviseurs- en managers op projectbasis. 

Quick scan

Wat gaat er goed en fout in de externe of interne communicatie van een organisatie? Mr. Writer brengt dit binnen enkele werkdagen in kaart en doet voorstellen voor verbetering op strategisch, tactisch en operationeel niveau.